V Rušah že drsajo

17

800 kvadratnih metrov je velika ledena ploskev, ki je že prvi dan privabila veliko drsalcev

Medtem ko so v Mariboru prestavili odprtje mestnega drsališča “zaradi neugodnih vremenskih pogojev”, Rušani že drsajo. Javni zavod Cezam je ob podpori Občine Ruše in sponzorjev že tretjo sezono zapored odprl največje odprto drsališče na Štajerskem, in sicer na drsalni ploskvi z 800 kvadratnimi metri površine v Športnem parku Ruše.

Drsališče bo odprto tri polne mesece, od 1. decembra letos do 29. februarja 2020, od ponedeljka do petka od 15. do 21. ure in ob koncih tedna med 10. in 14. uro in med 15. in 21. uro. Odrasli za drsanje odštejejo štiri evre, mladi in upokojenci en evro manj, za otroke do šestega leta je brezplačno.

Disco drsanja in koncerti bodo ob koncih tedna in praznikih, na ledeni ploskvi bo najmlajše 6. decembra ob 18. uri obiskal Miklavž, v družinskem vzdušju bodo obiskovalci lahko tudi praznovali vstop v novo leto od 20. ure naprej. V letošnji sezoni bo dogodke na drsališču popestrila kulinarična ponudba različnih food truckov, kjer bosta že v decembru ob vseh dogodkih Maja & Nika ter GUD Street FUD. V lanski sezoni je drsališče obiskalo več kot 8000 drsalcev, letos ob ugodnih razmerah upravljavec drsališča pričakuje še več obiskovalcev. 

foto:igor napast, večer