V Rušah največje kresovanje na Štajerskem

55

dogodka, ki ni politično obarvan, namenjen je le zabavi, se je udeležilo okrog 3 tisoč ljudi; Tanja Žagar navdušila stare in mlade

 

1. maj, praznik dela, so z največjim kresovanjem na Štajerskem včeraj zvečer obeležili tudi v Rušah. Za razliko od večine drugih sicer dogodek, ki ga pod nazivom Malo mesto, največje kresovanje organizira društvo TIC Ruše, ni politično obarvan, namenjen je zgolj zabavi. In te na parkirišču pri nekdanji Tovarni dušika Ruše ni manjkalo. Začelo se je že popoldan s postavitvijo mlaja, v nadaljevanju je za smeh otrok poskrbel Spidi, ob mraku pa se je na tradicionalni pohod z baklami, ki ga je popestrila Godba Ruše, podalo več sto ljudi. Ob prihodu na osrednje prizorišče je vajeti v roke prevzela Tanja Žagar, ki je tako obeležila svoj prvi samostojni nastop. Tega je, kot je povedala, pred enajstimi leti imela prav v Rušah.

Množica kakih tri tisoč ljudi je ob njeni glasbi malo pred 22. uro dočakala tudi prižig ogromnega kresa, ki ga je prižgalo šest mladih ruških gasilcev, zabava pa se je nadaljevala pozno v noč, trajala je vse do 03. ure zjutraj.