Nove občinske podražitve na vidiku!

30

Če bodo mestni svetniki na ponedeljkovi seji sedmega oktobra 2019 potrdili predlog o zvišanju cen za vrtec in čiščenje odpadnih voda se nam obeta nov val podražitev še v tem letu.

V vrsti za podražitve prav tako čaka javno podjetje Snaga pri odvozu smeti in tudi podjetje mariborski vodovod ,ki si želi povišanje cen za vodarino.

Ruški občinski svet bo na ponedeljkovi seji odločal tudi o višjih cenah odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda, katero storitev izvaja Nigrad.

Če bodo svetniki potrdili gradivo, ki ga je županja uvrstila na sejo je pričakovati, da se bo strošek predmetne storitve za gospodinjstvo s povprečno porabo vode zvišal za cca. 12,4 %, za podjetje pa za okoli 16 %.

Povišanje cen v vrtcu pa je predvideno kar za od 5 odstotkov pa vse do skoraj 13 odstotkov.

Predlagana podražitev s strani poročevalca in predlagatelja na seji g. Ladislava Pepelnika, hkrati tudi koalicijskega svetnika županje in ravnatelja OŠ Ruše je za prvo starostno obdobje kar 10,35 %, kar pomeni, da se podražitev izvede iz sedanjih 479,78 na končnih 535,13 evra, medtem pa predlog predvideva tudi podražitev za otroke v drugem starostnem obdobju za 5,1 odstotka z zdajšnjih 364,97 evra na 383,59 evra.

Največja podražitev pa starše čaka za otroke, ki obiskujejo kombinirane oddelke in sicer kar za 12,65 odstotka iz zdajšnjih 396,24 evra na končno ceno 453,59 evrov.

Zagotovo pa to tudi niso zadnje podražitve, ki se obetajo občanom Ruš.