Letni oder Ruše: Letošnji festival bo zaradi korone bolj romantičen

38

Dogajanje na ruškem festivalu bo zaradi nestabilne situacije s koronavirusom strnjeno v dneh med 13. in 16. avgustom. Organizatorji bodo poskrbeli za varnost in zdravje obiskovalcev.

Osrednje dogajanje že 21. Letnega odra Ruše, festivala v organizaciji javnega zavoda Center za mlade Ruše (Cezam), bo tudi letos na odru v kamnitem amfiteatru sredi gozda, kjer bodo med 13. in 16. avgustom gostili glasbenike, igralce in stand-up komike. Kot pravi vršilka dolžnosti direktorja Cezama Lucija Smolnik, je bilo za letošnjo izvedbo dogodka potrebno veliko prilagajanja in kreativnosti. Največ težav pri organizaciji so jim predstavljali omejitev števila obiskovalcev in številne spremembe določil s strani države, na katere so se morali vsakodnevno prilagajati.

Preusmeritev v akustične izvedbe koncertov

​”Običajno smo v amfiteater lahko sprejeli več kot tisoč ljudi, letos pa smo morali omejiti število vstopnic na 500. Kljub temu imamo srečo, da nam prizorišče omogoča, da lahko zadostimo zahtevam NIJZ in tako obiskovalcem omogočimo, da uživajo na dogodkih,” je pojasnila Smolnikova.

Nekaj sprememb se obeta tudi v samem konceptu Letnega odra, saj so se letos, za razliko od prejšnjih let, bolj usmerili v akustične izvedbe koncertov. “Letni oder bo letos nekoliko spremenjen, v takšni obliki ga verjetno, če bi bile razmere drugačne, še nekaj časa ne bi dobili. Bo bolj romantičen in menim, da za obiskovalce zelo lep dogodek,” je navdušena Lucija Smolnik.

Od Mi2 do Tadeja Toša

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, z akustičnim koncertom odprli člani zasedbe Mi2. Koncert, ki je hkrati tudi otvoritev 18. Kantfesta, bo ob 21. uri. Pri organizaciji pa niso pozabili niti na najmlajše obiskovalce, ki jih bo na dan otvoritve ob 18. uri na prizorišču v Športnem parku Ruše zabaval Challe Salle.

Vstopnic še ni
Nakup vstopnic bo možen preko Eventima, prodajo bodo začeli 4. avgusta. “Zaradi številnih sprememb države smo se odločili, da bomo prodajo vstopnic začeli nekoliko kasneje, da ljudje ne bi skrbeli, kaj se bo zgodilo s kartami, če dogodka ne bi bilo,” je pojasnila Lucija Smolnik, vršilka dolžnosti direktorja Cezama.

“Za otroke smo vsako leto imeli delavnice, ki jih letos ne moremo izpeljati. Smo pa to poskušali kreativno rešiti s predstavami in koncerti za otroke, tako smo poskrbeli, da tudi otroci dobijo svoj delež,” pravi Smolnikova. Obiskovalce čaka tudi pester brezplačen spremljevalni program. Dogajanje festivala in glavnega odra bo v nedeljo, 16. avgusta, ob 20. uri zaključil Tadej Toš z aktualnim stand-up nastopom.