Brezplačni prevozi za starejše tudi v Rušah

48

Storitev Prostofer bo na voljo po 15. novembru

15. novembra bo v Rušah začela delovati storitev Prostofer, ki bo starejšim omogočila brezplačne prevoze po opravkih. Občina je za ta namen kupila nov električni avto, ki ga bo vozilo 9 prostovoljcev.

Potreba po storitvi Prostofer v Rušah je postala še bolj očitna po tem, ko je vrata odprl Medgeneracijski center Danica, ki je na obrobju mesta. Vsi pač ne morejo sami do tja, niti nimajo koga, ki bi jih pripeljal v center. To je bilo tudi odločilno za to, da so se v Rušah odločili starejšim ponuditi storitev Prostofer.

Možnost brezplačnega prevoza bodo lahko koristili starejši od 65 let, ki ne vozijo sami, jih ne morejo peljati svojci ali prijatelji in so v težjem socialnem položaju. Prevoz bo treba naročiti najmanj tri dni prej s klicem na brezplačno številko 080 10 10.
Prevoze po 15. novembru, ko bo Prostofer v Rušah začel delovati, pa je mogoče naročiti že zdaj.

Zagotovo bo potrebno še marsikaj postoriti na birokratskem področju, saj naročanje najmanj tri dni vnaprej in samo za starejše od 65 let je zgrešeno birokratsko početje. Pozablja se na invalide in druge gibalno onemogočene osebe. So trenutki, ko se prevoz potrebuje hitro in če želi občina zagotoviti primerno in kakovostno storitev bo potrebno ukrepati na področju naročanja prevozov ter prilagoditev pravilnika na humani način.

Upajmo, da ni bil projekt Prostofer samo obvod in izgovor županje ter občinske uprave za nakup novega avtomobila in bo dejansko avtomobil v uporabi županje in občinskih uslužbencev, občasno pa ga bodo uporabili prostovljci mreže Prostofer. Čas bo pokazal.

Deli
Prejšnji članekNaj Buča 2019
Naslednji članekMartinovanje v Rušah