23-letnik v naselju vozil 106 kilometrov na uro, policistki se je predstavil kot druga oseba, nato pa …

13

Zaradi obeh opisanih hujših prekrškov so mu policisti vozilo zasegli, zoper njega pa so, tudi zaradi kršitve zakona o osebnem imenu, pristojnemu Okrajnemu sodišču podali enotni obdolžilni predlog.

Policisti policijske postaje Ruše so 5.11.2019 ob 11.53 v Bezeni ustavili 23-letnega voznika tovornega avtomobila, doma iz Maribora. Policisti so ga ustavili, ker je na cesti v naselju Bezena iz smeri Ruš proti Bistrici ob Dravi oziroma Mariboru, kjer je hitrosti omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo kar 106 kilometrov na uro.

Med ugotavljanjem identitete se je voznik policistki predstavil s tujim imenom in priimkom oziroma kot druga oseba, vendar je bila policistka dovolj pozorna in je z zbiranjem obvestil ugotovila dejansko identiteto voznika. Ugotovila je tudi, da voznik za vožnjo motornega vozila v cestnem prometu nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi obeh opisanih hujših prekrškov so mu policisti vozilo zasegli, zoper njega pa so, tudi zaradi kršitve zakona o osebnem imenu, pristojnemu Okrajnemu sodišču podali enotni obdolžilni predlog.

Vir: Večer