1,4 milijona evrov za novo upravno enoto Ruše ???

57

Racionalno trošenje denarja ? Upravičeno v nove prostore ?

Vlada je pred dnevi na dopisni seji potrdila še višje stroške selitve upravne enote Ruše v nove prostore, ki bodo po ocenah znašali nekaj manj kot 1,4 milijona evrov. Projekt je v državnem načrtu razvojnih programov za obdobje 2018-2021.

Upravna enota Ruše se bo selila v nove prostore. Tam naj bi imela boljše delovne pogoje in nižje stroške. Kot so za STA pojasnili na ministrstvu za javno upravo, je selitev predvidena ob koncu leta 2019.

Nekateri mediji, ki so na plačljivem seznamu trenutne oblasti v Rušah pa ponovno zavajajo s trditvami, da se Občina Ruše o nujnih vzdrževalnih delih ni želela pogovarjati.

Spomnimo: Bivša načelnica in trenutna županja Ruš je pred nastopom mandata županje brez vednosti občine Ruše podpisala nakup novih prostorov na neprimerni lokaciji. Občina je bila obveščena šele, ko je bil nakup novih prostorov dejstvo .

Prostori Upravne Enote niso niti slučajno v tako slabem stanju, kot se poskušajo prikazati . Premik tako pomembne javne funkcije iz srca kraja v nakupovalno središče ob robu je seveda popolnoma nespametno dejanje in se bo opazilo na zmanjšanjem življenja v centru. Strokovno je ta poteza nespametna.

V dokumentaciji za utemeljitev upravičenosti investicije (tako zvani DIIP) je kup nepravilnosti in zavajanj. Vsakemu zdravo-razumskemu bitju je jasno, da izgradnja novih prostorov kjer so trenutno gole neometane stene in betonska plošča, brez vsake instalacije ali česarkoli ne more biti cenejše kot energetska obnova obstoječe stavbe UO ? Kot kaže imamo denarja resnično preveč.